Gerra Zibila Aretxabaletan : ezin ahaztu! = La Guerra Civil en Aretxabaleta : ezin ahaztu! / José R. Intxauspe López (koord.) ; Arantza Berezibar Galdos, Aitor Antxia Leturia, Kepa Antxia leturia ; [euskarazko itzulpena, Belaxe Itzulpen Zerbitzua] - Antxia Leturia, Kepa; Intxauspe López, José R.; Antxia Leturia, Aitor; Berezibar Galdos, Arantza (: Eusko Ikaskuntza, 2011)
Lan honen helburua Aretxabaletan (Gipuzkoa) 1930 eta 1940 bitartean izandako aldaketa politikoak eta sozialak ezagutaraztea da. Horrez gain, 1936-1939 bitarteko Gerra Zibilaren eraginari buruzko ikerlana jasotzen du, udalerrian izandako gertaera belikoak, horiek biztanleengan utzitako ondorioak eta gatazka hura nozitu zuten biktima guztien zerrenda zehaztuta.