Gerra Zibila Aretxabaletan : ezin ahaztu! = La Guerra Civil en Aretxabaleta : ezin ahaztu! - Antxia Leturia, Kepa; Intxauspe López, José R.; Antxia Leturia, Aitor; Berezibar Galdos, Arantza; Eusko Ikaskuntza; Aretxabaleta. Udala; Belaxe Itzulpen Zerbitzua (Donostia : Eusko Ikaskuntza, 2011)
Lan honen helburua Aretxabaletan (Gipuzkoa) 1930 eta 1940 bitartean izandako aldaketa politikoak eta sozialak ezagutaraztea da. Horrez gain, 1936-1939 bitarteko Gerra Zibilaren eraginari buruzko ikerlana jasotzen du, udalerrian izandako gertaera belikoak, horiek biztanleengan utzitako ondorioak eta gatazka hura nozitu zuten biktima guztien zerrenda zehaztuta.
Aretxabaletako Udala
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Aretxabaleta -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Monografiak; Baliabide digitalak