Zientziaren Historia XX. mendeko lehen erdian : (Zientziaren Historiografia IV) - Bandres Unanue, Luis Mari (1944-2009) (Donostia : Gaiak, 2002)
"Zientziaren historia XX. mendeko lehen erdian" liburua da Gaiak Argitaldaria orain dela zenbait urte, Luis Bandres euskaltzalearen laguntzarekin, hasi zen Zientziaren Historia era erraz eta ulergarrian argitaratzeok proiektu emankorraren azkeneko (laugarren) alea. Ale honetan Fisikaren krisia eta iraultza aztertzen dira mikrokosmosean (fisika kuantikoarekin) eta makrokosmosean (erlatibitarearen teoriarekin). Eremu kuantikoan, materiaren uhin-zatiki izaera kontraesankorra eta materiaren izaera probabilistikoa (Schödinger-en funtzioa) dira batez ere sakontzen diren gaiak. Makrokosmos mailan, erlatibitatearen teoria orokorraren eremu teorikoa, Hubblek egindako behaketekin (unibertsoaren hedapenarekin) lotu egiten dira Kosmologia zientzia berria sortuz.
2002/06/28
2002/06/28
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Zientzia -- -Historia -- -XX. m; Zientzia-dibulgazioa; Zientzia-dibulgazioa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak