Quarketatik kontzientziaraino : (Jakintzaren mugetaraino zientzia-bidaiak) / egileak, Juan Ignazio Abrisketa, Joseba Etxebarria, Alfontso Mtz. Lizarduikoa [Sarda Taldea] - Abrisketa, Juan Ignacio (Zientzia eta Natura (Gaiak), 2002)
"Quarketatik kontzientziaraino" liburuak gaur egungo zientzia desbedinek gure munduari buruzko egindako ikerketa zenbait agertzea du helburu, era pedagogiko eta errezean, horretarako zientzia-bidaia irudizkoak eginez.