Unibertsoari buruzko mitoak / Ekain Mtz. Lizarduikoa - Martinez Lizarduikoa, Ekain (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 2010)
Kosmogoniak, munduaren sorrerari buruzko mitoak, kontakizun sakratuak dira, eta gizatasunaren nondik norakoak azaltzea dute helburu. Haien jatorria edozein delarik ere, berdinak diren hainbat eta hainbat ezaugarri dituzte: zerua beti ere jainko-jainkosen egoitza da; hildakoak azpiko unibertso batera bidaltzen dira sistematikoki... nola liteke hori? Giza imaginario bakarra edo anitza da?