Unibertsoari buruzko mitoak - Martinez Lizarduikoa, Ekain (Donostia : Gaiak, 2010)
Kosmogoniak, munduaren sorrerari buruzko mitoak, kontakizun sakratuak dira, eta gizatasunaren nondik norakoak azaltzea dute helburu. Haien jatorria edozein delarik ere, berdinak diren hainbat eta hainbat ezaugarri dituzte: zerua beti ere jainko-jainkosen egoitza da; hildakoak azpiko unibertso batera bidaltzen dira sistematikoki... nola liteke hori? Giza imaginario bakarra edo anitza da?
2010/06/10
2010/06/10
Keywords: Kosmogonia; Unibertsoa; Zientzia-dibulgazioa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak