Armix : max-mix - Txintxurreta, Arantxa; Zubimendi, Alai; Elhuyar Fundazioa (Usurbil : Elhuyar Fundazioa, 2010)
"Armix max-mix" liburuan 29 esperimentu bildu dira, sei multzotan banatuta. Janariak, gertaera fisikoak, erreakzio kimikoak, naturako elementuen joerak,m eguraldia, estatistitak... guztiak dira egokiak esperimentuak egin eta horien ondorio edo oinarriez, jabetzeko. "Armix max-mix", "Zz" seriearen lehen liburua da. Serie berri honekin, 8-10 urteko neska-mutilak esperimentuen mundu zirraragarrira hurbildu nahi ditu Elhuyarrek. "Zz" liburuak, dena den, ez dira eskola-liburuak. "Zz", familia eta lagun artean gozatzeko esperimentu-bilduma da: inguruko elementuez baliaturik -janariak, ura, etxeko tresnak...- gazteak erreakzio fisiko eta kimikoen zergatia eta zientziaren oinarriak bizi eta ulertzea du xede.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Kimika -- Esperimentuak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zientzia -- -Esperimentuak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Fisika -- Esperimentuak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak