Niko zirimola - Briones, José Manuel; Santisteban, Karlos; Carralón Escribano, Rafaél (Sondika : Edelvives, 1990)
Nikoren aita marinela da eta agian horregatik hainbeste erakartzen dute abenturek. Abenturetariko asko herrian bertan bizi ditu eta gainera, batzu arriskutsu samarrak badira ere, azkenean zain dauka... Jose Manuel Brionesek berrogei eta hamargarreneko urteetan argitaratu zituen bere lehen haur liburuak. Ordutik aurrera eta 1982.a arte ixilean egon da, seguru asko Nikorena bezalako istorioak asmatzen.
8 urtetik aurrera (gorria)
Nico, el huracán
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Abenturak; Naturarekiko maitasuna; Bihurrikeriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak