Ahatetxoa eta sahats negartia - Landa, Mariasun; Odriozola, Elena (Donostia : Elkar, 1997)
Ipuin honetako protagonistarik gehienak oso bereziak dira. Ahatetxoak urpekari izan behar duela erabakitzen du jaio eta segituan. Beti negarrez egon ohi den sahatsa barrez eta txaloka hasten da azkenean. Eta parke hartara argazkiak ateratzera joan ziren ezkonberriei gertatu zitzaiena...? Izan ere, irudimenaren, umorearen eta amodioaren parkea zen hura.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Hezkidetza; Bakardadea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak