Iruzurrak historian / [egileak, Eduardo Arrayet, Iñaki Glez. Garai] - Arrayet, Eduardo (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 2005)
"Iruzurrak historian" liburuan, engainu entzutetsu batzuk aukeratzen dira, iruzurrek historian bete dezaketen zeregina azaltzeko: Piltdowneko gizakiaren inguruko faltsukeria; Troiako gerraren inguruan dauden duda ugari; Errolanen mitoaren sorra interesatua; tenplarioen "perbertsioa"; Nafarroako erregeen eskumikua...