Sendabide ala iruzurbide : medikuntza alternatiboa proban - Singh, Simon; Ernst, Edzard; Odriozola, Aiora; Orbegozo Zigaran, Mireia; Mujika, Alfontso; Elhuyar Hizkuntza Zerbitzuak (Usurbil : Elhuyar Fundazioa, 2010)
"Sendabide ala iruzurbide. Medikuntza alternatiboa proban" Medikuntza alternatiboaren azterketa berritzaile honetan, tratamendu ezagunenak aztertzen dira;besteak beste, akupuntura, homeopatia, aromaterapia, erreflexologia, kiropraktika eta sendabelarren medikuntza; haien frogatutako onurak eta balizko arriskuak ikusteko. Baina zerk balio du eta zerk ez? Terapia alternatiboen eraginkortasunari buruz zer froga zientifiko dauden jakin nahi duen edonorentzat informazio eta zientzia-azalpen argiak ematen ditu. Osasun publikoaren jardunbidearen eta politikaren gaineko erabakiak hartzeko metodo zientifikoak duen garrantzia berresten ahalegintzen da liburua, sendabide alternatibo eta osagarriekiko zorrotz jokatuz. Z izpiak zientzia-dibulgazioko bilduma bat da, 16 urtetik gora irakurle ororentzat bildutako irakurketa-liburuez osatua. Zientziaren irakurketa argigarria, arina eta atsegina bultzatu nahi du.
16 urtetik aurrera
Eusko Jaurlatzaren Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da.
Trick or treatment
Keywords: Medikuntza alternatiboa; Medikuntza naturala; Homeopatia; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak; Erreferentzia-materialak