Poesiari begira : Bernardo Atxaga - Urteaga, Fran (Vitoria-Gasteiz : : Iadi ekoizlea, 2000)
"Poesiari begira " bideo bildumaren bitartez DBHko ikasleak literaturaren mundura, eta bereziki poesiarenera, hurbildu eta poemetan gordetzen denaz jakin-mina zirikatzea nahi izan dugu. Badakigu poema hitza aipatzen soilaz gazte askok atzera egiten duela. Batzuentzat barregarriak dira eta beste batzuentzat burutsuen kontuak. Nola erakarri, beraz, gaztea poesiaren mundu misteriotsu, zabal eta sonaz ahul dabilen honetara? Zezena adarretatik heldu eta "hordago" handira egin nahi izan dugu oraingoan, erronkak merezi duelakoan baikaude.
2000/04/14
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Atxaga, Bernardo; Euskal poesia -- Historia eta kritika; Euskal literatura -- Historia eta kritika; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak