Aniztasunaren ezaguera : ikusteko urritasuna : eskolan / Gizer.net (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2010eko deialdia), 2011)
Sekuentzia didaktiko honen asmoa da ikusteko desgaitasuna duen pertsona batek bere ikastetxe berean eta gela berean ikas dezakeela konturatzea ikaslea; betiere zenbait egokitzapen egiten badira eta irisgarritasun fisikoa eta informaziorako sarbidea bermatzen badira. Halaber, ikusteko desgaitasuna duten pertsonen laneratzea aztertzen da. Unitatea 6-8 saiotan egiteko pentsatuta dago, kontzeptuen bloke bakoitza saio bakoitzean aztertuz. Hasieran garraiobideen sarrera egingo da eta bukaeran desgaitasuna duten pertsonen etorkizun profesionala aztertuko da