Teoria fisikoen oinarriak / J. R. Etxebarria - Etxebarria, Jose Ramon (Heda (UEU), 1994)
Liburu honetan Fisikaren oinarriei buruzko gogoeta egin da, ikasketak egiteko garaian burutu ohi den prestakuntzaren osagarri izateko asmoz. Fisikaren arloan fisikariek arrazonatzeko darabiltzaten abiapuntuko printzipioan azalpena eta oinarrizko kontzeptuen definizioa eta azterketa egin ondoren, ardura berezia jarri da Matematikak Fisikan hizkuntza modura duen garrantzia adierazteko.