Maitagarrien belarrak - Lacombe, Benjamin; Sarasola, Jose Antonio; Perez, Sébastien ([Zornotza] : Ibaizabal, 2011)
"Maitagarrien belarrak" liburuak errusiar botanikari ospetsu baten egunkari sekretuan murgiltzen gaitu. Aleksandr Bogdanovitch Zientzia Ezkutuen Kabineteko kideak hilezkortasunaren elixirraren bilaketari ekingo dio Rasputinen aginduz. Bere ikerketak gauzatzeko Broceliandeko oihana aukeratu du, ospetsua bertako sendabelarrengatik eta kondairengatik. Mitoa edo errealitatea, oihan horretan aurkituko duenak zeharo eta behin betiko aldatuko ditu botanikariaren sinesteak eta bizimodua. Garatu zuen ikerllan baliotsua, argazkiz, marrazkiz, gutunez eta testigantzen ilustratua, liluragarria gertatzen da eta erremediorik gabe unibertso magiko horretara garamatza. Liburu hau ilustrazio ederrez eta orrialde trokelatuz osatutako harri bitxi bat da. Zientzia eta fantasia txertatzen dituelarik, aspaldiko liburuen tradizioak biltzen ditu, bertan bat eginda aurkituko baititugu egunerokoa, herbarioak eta almanakak.
10 urtetik aurrera (berdea)
L´Herbier des Fées
Keywords: Maitagarriak; Haur eta Gazteentzako Literatura