Euskara eta euskalkiak / Adolfo Arejita, Igone Etxebarria (Labayru Ikastegia) - Arejita, Adolfo (Euskara mintzagai (Kultura Saila), 2008)
Labayru Ikastegiak Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzarekin lankidetzan, "Euskara Mintzagai" sailaren barruan, atondu duen liburuki honek, beraz, gai hau du aztergai. Batetik, erregistroak, aldaerak, eredu bateratua zer diren azaltzen saiatzen da. Bestetik, euskalkien eta azpi-euskalkien eremu geografikoa, errealitate horretara hurreratzeko, ezagutzeko eta ezagutarazteko egindako hainbat ahalegin eta ikerketa azaltzen ditu.