Dinosauroen historia eta istorioak / [egileak] Alfontso Mtz. Lizarduikoa, Joan Ignazio Abrisketa - Mtz. Lizarduikoa, Alfontso (EIMA 1 (2012ko deialdia), 2012)
Antropologoak duela bi mende baino gehiago ari dira munduan zehar gora eta behera, fosilen bila. Pazientzia handiz, identifikatu, konparatu eta azpijokoz beterik dagoen haien ikerketa liluragarria oso historia berezia osatzen joan da: bizitzaren historia eta dinosauroak bizidunen munduaren jabe ziren unearena.