Hitzen kutxa : euskal literaturaren aleak : oinarrizko maila / koordinatzailea, Jon Elordi Akordarrementeria ; egileak, Jon Elordi Akordarrementeria ... [et. al.] ; [azala eta marrazkiak, Agurtzane Villate] - Elordi Akordarrementeria, Jon; Jauregi Nazabal, Oroitz; Sainz Pezonaga, Luis Miguel; Uribe, Kirmen (Hitzen kutxa (Cénlit), 2003)
"Hitzen kutxa" honetan euskal literaturaren baratzean loratu diren emaitzen artean berrogei ale jaso ditugu: ahozkotasunetik hartuak batzuk, idazle klasikoengandik beste batzukm,, eta XX. mendeko sortzaileengandik gainerakoak. Baina ez ditugu gorde lehorturiko loreak edo tximeleta iltzatuak balira bezala; baizik eta zeuk ere, irakurle, Magda Lemmonierrek bezalaxe, kutxan bilduriko hitz guzitok mahai gainean barreia ditzazun, eta kontu-kontari ibil dakizkizun. Ez ahaztu literatur lanak izaki bizidunak direla: lagun ezin hobeak aldi zoriontsuen gozagarri, bai eta bolada zorigaitzekoen leungarri ere.