Hitzen kutxa : iruzkin garatuak : oinarrizko maila / koordinatzailea, Jon Elordi Akordarrementeria ; egileak, Jon Elordi Akordarrementeria ... [et. al.] ; azala eta marrazkiak, Agurtzane Villate] - Retolaza Gutierrez, Iratxe; Elordi Akordarrementeria, Jon; Iriarte Oses, Nora; Leiza Razkin, Jose Manuel; Paya, Xabier; Ruiz, Jaso, Bakartxo; Sainz Pezonaga, Luis Miguel; Uribe, Kirmen (Hitzen kutxa (Cénlit), 2004)
Aurkezten den material hau Batxilergoko bi mailetan diharduten ikasle nahiz irakasleei zuzenduta dago. Euskaraz idatziriko literatur testuak ezagutu, aztertu eta lantzeko prestatua izan da. Lan honetan berrogei testu aztertzen dira: erdiak, XX. mendearen aurretik idatzirikoak; beste erdiak, XX.etik gaur artekoak.