Hik hasi 180 : elkarrizketaren bidez, pentsamendua garatzen : elkarrekin pentsatu, sentitu eta bizi (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hezkuntzaren kalitatea hobetuko bada, irakasleen formazioan inbertitzea ezinbestekoa da -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: elkarrekin pentsatu, sentitu eta bizi : elkarrizketaren bidez, pentsamendua garatzen -Elkarrizketa: Blanca Olalde (Donostiako Irakasleen Unibertsitate Eskolako irakaslea) -Hainbat ikastaro: Ametsak eta entrenamendu mentala (Urko Arozena, Musikeneko perkusio irakaslea), Espresio tailerra: sortuz sentitu, sentituz sortu (Jasone Irigoien Loinaz, sortzailea), Pikler-Lóczyko hezitzailea (Elena Herran, EHUko irakaslea), Eskolako bizipenak eta euskara (Gipuzkoako Urtxintxa Eskola, Izaro Susperregi eta Jaime Altuna), "Kamishibai" tailerra (Ixabel Millet, kontalaria eta idazlea), Bideoa editatzen ikasi Pinnacle Studio programarekin (Pelaio Eizagirre de Garate, Escivi, Zine eta Bideo eskolako irakaslea), Krisialdirako plastika tailerra (Alazne Ugartetxea, Haur Hezkuntzako irakaslea eta umeentzako tailerretan aditua), Besteak sendatzeko ahalmena (Ibon De la Cruz, psikologoa), Psikomotrizitatea (Alvaro Beñaran Aranzabal, Pedagogia terapeutikoan lizentziatua eta Acoutoriek praktikako psikomotrizista), Eguneroko gatazkei nola erantzun bortizkeriarik gabe? (Nerea Mendizabal, psikopedagogoa, komunikazioan aditua), Yoga eta kontzentrazio-teknikak (Marina Pintos (yoga irakaslea), Ahotsaren erabilera egokia (Mirari Perez Gaztelu, mediku-foniatra), Etxerako lanak gure eskoletan (Joxe Amiama, EHUko irakaslea) -Galdeidazue: Bizitzako lehen uneetako masajeak nola lagun diezaioke haurrari ondoezak prebenitzen? Joxe Ramon Mauduit (psikologoa, prebentzioan aditua den psikoperapeuta reichianoa) -Atzeko atetik: Mirari Bereziartua Arotzena (Coaching aldaketa)
2013/06/20
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2013ko deialdia)
Keywords: Olalde, Blanca -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak