Munduaren sustraiak : Claude-Henri Rocquetekin hizketan - Leroi-Gourhan, André (1911-1986); Alberdi Gabilondo, Jaione (Donostia : Gaiak, 2010)
André Leroi-Gourhan XX. mendeko arkeologo bikainetako bat izan zen. Haren metodoek eta teoriek Historiaurrearen ikuskera irauli zuten. Liburu honek bere biografia intelektuala, ikerketak eta teoriak zuzenean ezagutzeko aukera eskaintzen digu. Egileak, gizakien honako bi ezaugarri hauek agerian jartzen ditu: portaera estetikoa izatea eta hizkuntza sinbolikoen sortzaile izatea. Adibidez, labar-arteko gaiak mitogramatzat har daitezke, hausnarketa mitologiko-sinboliko baten emaitza baitira. Leroi-Gourhanentzat, gizakia osotasun bat da, zeinean guztia elkarlotua dagoen: lanabesak edo itxura fisikoa bera globaltasun horren parte dira.
Liburu hau Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da.
Les racines du monde. Entretiens avec Claude-Henri Rocquet
Keywords: Rocquet, Claude-Henri -- (1933-2016); Historiaurrea; Arkeologia; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak