Hitzekin jolastu : esaldiak, hitzak - Timpanaro Orcajada, Lucía; Candina Acebes, Garbiñe; Fernández Amezua, Francisco ([Valencia] : Pasionporloslibros, 2013)
Ikasmaterial honek kontzientzia fonologikoa lantzea du xede. Ahozko hizkuntzaren elementu guztiak (esaldiak, hitzak, silabak eta fonemak) ezagutzeko eta konbinatzeko trebetasuna duzula esan nahi du kontzientzia fonologiko ona izateak. Hainbat ikerketak frogatzen duten bezala, abilezia hori lantzea ezinbestekoa da idazten eta irakurtzen ikasteko. Hori dela eta, bai Haur Hezkuntzan (2. zikloan) bai Lehen Hezkuntzan (1.go zikloan) kontzientzia bera lantzea oinarri ona da.
2013.03.20
Haur Hezkuntza, 2. zikloa
Lehen Hezkuntza, 1.zikloa
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2012ko deialdia)
Keywords: Hezkuntza Premia Bereziak -- Irakurmena eta idazmena; Kontzientzia fonologikoa; Irakurketa eta idazketa; Logopedia; Aniztasunaren trataera; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak