Ogiondoa - Galán, Ana; Pino, Pablo; Arratibel, Miren (Bilbo : Aizkorri, 2013)
Curiel sendalariaren mezua berriro irakurrita, Cale alkatearen gazteluko ziegetara joan da, hantxe giltzapetuta baitaukate Curiel. Hara iritsitakoan, ordea, bera ere atxilotu dute, eta espetxeratu; orduan jakin du Calek sendalaria larri gaixo dagoela. Cale pasabide batean sartu da, Negutegi Haitzuloetara iristeko. Eta toki berean agertu dira haren lagunak, uso mezulariaren bidez jasotako oharrari esker. Ez dute, ez, ezustekorik faltako, hantxe zain baitituzte zuhaitzen borreroa eta liburu hiztun pila. Lortuko al dute handik ihes egin eta ogi arbolaren hazia eskuratzea? Zenbat hazi gehiago beharko dituzte Lainoaren Basoa salbatzeko?
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Herensugeak; Fantasia; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak