Hik hasi 186 : herri hobearen alde : eskolan nahiz kalean, haurrak erdigunean (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Entzuten jakitearen bertutea -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Herri hobea lortzeko: eskolan nahiz kalean, haurrak erdigunean -Elkarrizketa: Rafael Bisquerra (psikopedagogoa) - 0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Bartzelonako Montserrat ikastetxea: adimen aniztasunaren eredu -Ekarpenak: Eskola txikiak : txiki izatearen abantailak -Galdeidazue: Zer funtzio bete dezake irakasle-coachak gaur egungo hezkuntza-sisteman? Asier Gallastegi ("coach"-a, aholkularia eta unibertsitateko irakaslea) -Hik hasi-ren proposamena: "Badu bada" erakusketa, euskararen iraupenaren misterioa - Atzeko atetik: Jone Uria (bertsolaria)
2014/02/20
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Bisquerra, Rafael -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak