Hik hasi 187 : IKT-BLOK egitasmoa : konpetentzietan trebatzea xede (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Formula magikorik ez -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: IKT-BLOK egitasmoa, konpetentzietan trebatzea xede -Elkarrizketa: Itziar Agirre eta Josune Alberdi (pedagogia sistemikoan adituak) - 0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Euskal Girotze Barnetegien lan-metodologia: barnetegia aukeren lekua da -Ekarpenak: Komun bereziak neskentzat eta mutilentzat, ala ez?.Eskola, generoa eta arkitektura. Amelia Barquin (HUHEZIko irakaslea) -Galdeidazue: Zergatik da garrantzitsua hezitzailearentzat ahotsa ongi erabiltzen jakitea?. Karmele Muro (musika lizentziatua, kantuan eta ahotsa lantzen aditua) -Hik hasi-ren proposamena: Irrien lagunen udalekua : balio hezitzaileak ondo pasatzeko. -Atzeko atetik: Asier Altuna (zinemagilea)
2014/03/24
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Euskal Girotze Barnetegiak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak