Hik hasi 188 : eskolako jantokia : heziketarako gune? (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Ez, ez gaude lasai Nafarroako albisteekin -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Eskolako jantokia, heziketarako gune? -Elkarrizketa: Koldo Saratxaga (Ner Group-en sortzailea eta bultzatzailea) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Gaztelizaran proiektua, enpresa erreal bat administrazioa eta kudeaketa ikasteko -Ekarpenak: Geogebra eta Bigarren Hezkuntzako irakasleen prestakuntza -Galdeidazue: Zer baliabide ditu irakasleak beste kultura batzuetako familiengan gerturatzeko? Samira Goddi (kultur aniztasunean aditua) -Hik hasi-ren proposamena: Baztan Abentura Park: muturreko esperientziak, segurtasun osoz -Atzeko atetik: Jakoba Errekondo (paisajista eta Zeraingo garapen teknikaria)
2014/04/14
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Saratxaga, Koldo -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak