Nijterida eta Koomori saguzarrak / egilea, Aitor Arana ; marrazkilaria, Alberto Campos - Arana, Aitor (Matxinsalto (Ibaizabal), 2012)
Nijterida saguzarra etxe zahar bateko hondakinetan bizi da. Okerrena da etxean bertan arazo handi bat daukala eta, konpondu ezinik, ardoa edaten hasiko dela. Gauzak horrela, Nijterida betiko mozkortia izango dela dirudi. Baina egun batean Koomori ezagutuko du. Barau saguzar neska polit bat da eta, biak elkarrekin maiteminduta, Koomori poxpolina Nijteridari lagundu nahian ibiliko da. Atenas hiruburu greziarreko gau liluragarrietan ibiliko dira. Agian, azkenean, norbaiten laguntza beharko dute.