Ostadarraren zazpi ateak - Santisteban, Karlos; San Blas, Marcos ([Euba] : Ibaizabal, 2009)
Argiñe oso kolorezalea zen eta zeruan ostadarra agertu orduko jauzika hasten zen, pozaren pozez. Askotan, kolorezko zubian zegoela ere amesten zuen. Behin, ostadar liluragarria ikusi zuen, non eta bere leiho ondoan. Gorantz jo zuen eta lautada zabal batera heldu zen. Han zazpi ate zeuden eta, lehena ireki zuenean, gorriak ikusi zituen...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Ostadarra; Koloreak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak