Azalpen testua. Elkar ezagutzen [DBH-2] : hizkuntza komunikazio gaitasuna lantzen / egilea, Ainhoa Imaz Gaztelurrutia. - Imaz Gaztelurrutia, Ainhoa (I.bai berri proiektua (Ibaizabal), 2013)
Liburuxka hau azalpen testua lantzeko sekuentzia didaktiko bat da, eta DBHko 2. mailako ikasle eta irakasleentzat prestatu da. Sekuentziako ataza nagusia ahozko ekoizpena da (azalpena); baina, ahozkoaren ulermena eta elkarreragina ez ezik, idatziaren ulermena eta idazmena lantzeko ere hainbat jarduera eskaintzen ditu materialak.