Ikasleak hiztun : 2011ko Arrue Proiektua : ikerketaren emaitza, adituen iritzi-azalpenak - Martínez de Luna Pérez de Arriba, Iñaki; Suberbiola, Pablo; Euskadi. Hezkuntza, Hizkuntza Politika eta Kultura Saila; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2013)
Euskal ikasleen eskola-esparruko hizkuntza-erabilerari buruzko ikerketa, euskara nola erabiltzen duten aztertzen duena. Erreferentziatzat hartu dira EAEko Lehen Hezkuntzako (LH) 4. mailako ikasleen (9-10 urte) datuak, bai eta Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako (DBH) 2. mailako ikasleen (13-14 urte) datuak ere.
Keywords: Elebitasuna -- Euskal Herria; Soziolinguistika; Monografiak; Baliabide digitalak