Ahozko hizkuntza irakastea / egileak, Esther Mugertza Imaz, Yolanda Olasagarre Mendinueta; laguntzaileak; ebaluazio atalean, Eduardo Aldasoro Lecea; diseinua eta informatika, Karlos Lizoain Osinaga - Aldasoro Lezea, Eduardo; Lizoain Osinaga, Karlos; Mugertza, Esther; Olasagarre Mendinueta, Yolanda; Mugertza, Ester Mugertza Imaz, Esther (EIBZ blogak eta sitesak, 2015)
Urte mordoxka bada ikasleen ahozko hizkuntz gaitasuna hobetzeko asmoz lanean hasi ginela. Hasteko irakasleei galdetu genien ea ahozko hizkuntza gelan lantzen ote zuten eta ea nola lantzen zuten. Egia esan irakasleen aldetik ere kezka handia zegoen gai honekin eta geure buruak prestatu eta irakasleei prestakuntza eskaintzen hasi ginen 2010/11 ikasturtean. Ordutik hona hainbat ikastaro eskaini ditugu bai ikastetxeko egitasmo bezala lantzeko bai Nafarroako irakaskuntzako irakasle solteei. Esperientzia horiekin batera ikasi dugu eta guk ikasitakoa erabili nahi duen edonoren esku jarri nahi dugu.