Gerra Zibila Euskal Herrian - Martinez Lizarduikoa, Ekain; Osa, Nekane (Donostia : Gaiak, 2006)
"Gerra Zibila Euskal Herrian" liburuan, Gerra zibilaren nondik norakoak aztertzen dira eta bertan pertsonaiarik aipagarrienak agertzen dira. Gerrak hautsi zituen gizarte-harremanak ere ikertzen dira (familiak, haurren erbesteratzeak, emakumeen jokaera berriak, hildakoen desagertzeak...), eta oroimen historikoaren garapena eta berreskuratzearen garrantzia azaltzen da.
2006/06/30
2006/06/30
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); EIMAk onetsitako materialak; Monografiak; Biografiak