Paper-txoria / [testua, Antonio Rubio eta Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2015)
Paper-txori kutun batek bazkaltzeko mahaia atontzeari ekingo dio. Leloaren errepika egiten duen parper-txori xaloa da berau. Jateko eta edateko mahai-oihalaz mahai poetikoa atontzea du xede eta helburu, ahozkotasuna argi eta garbi adierazten duten bi ekintza. Ontziak eta jakiak errimaren baitan kokatzen dira. Eta amaiera-amaieran laguntxo bat gonbidatzen da mahai poetiko honetara. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.