Xildas - Fraga, Antonio Manuel; Ugarte Gracianteparaluceta, Garbiñe; Rey, Fernando (Cangas do Morrazo : Sushi Books, 2014)
Sesgañako marinel herrian, eguneroko bizitzak ez dio fantasiari tokirik uzten. Egun batean, Catuxak, bederatzi urteko neska bihurri batek, Xildas izeneko iratxoa ezustean aurkitzen duen arte. Ulises eta Uxía bere lagunekin, eta are Vicente bere etsaiarekin batera, Catuxak plan bat asmatuko du Xildasi bizileku berri bat aurkitzen laguntzeko. Bien bitartean, Izan jaun ez-atseginak kontuak eskatuko dizkio Catuxari bere jabetzan gertatuko bihurrikeriengatik.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Iratxoak; Bihurrikeriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak