Urrezko Kakalardoa ; Morgue kaleko hilketak / Edgar Allan Poe ; sarrera eta oharrak, Javier Fornieles ; jarduerak, Josep Santamaría, Pedro Alonso ; itzulpena, Koro Navarro ; irudiak, Tino Gatagán - Poe, Edgar Allan (1809-1849) (Literatura-eskola (Vicens Vives), 2014)
Liburu honetan Poeren ipuin famatuenetako bi biltzen dira. «Urrezko kakalardoa» izenekoan, mezu kodetu bat dakarren pergamino baten aurkikuntza dela medio, Legrandek, protagonistak, bere asmamen zorrotza erakusten du, eta Jupiterrek, haren morroiak, ezin ahaztuzko umore-sena agertuko du. «Morgue kaleko hilketak» kontakizunean, berriz, Dupin ikerlariak, egundoko logika erabiliz, gela itxi batean gertaturiko erailketa baten kasu enigmatikoa asmatzen du.