Argien mendea / Esteban Antxustegi Igartua eta Cristina Lasa Otxoteko : [Diderot; Rousseau; Voltaire] - Antxustegi Igartua, Esteban (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
argien Mendeko pentsalariak "aurre-iraultzaileak", "zientzilaria adoretsuak", "bufoi berriak", "erromantikoen aitzindariak", "burgesia berriaren intelektualak"... izan daitezke, Filosofia Politikoaz, Etikaz edo Estetikaz ari bagara, eta jardunaren arabera. Alabaina, autore horiek ez dute multzo homogeneoa osatzen, ez proposatu zituzten nozio eta teoriei dagokienean, ezta eraman zuten jarrera pertsonalari dagokionean ere. Gainera, haien idazkiak literatur genero desberdinekoak dira -artikuluak, entseguak, antzerkiak, libeloak, ipuinak, eskutitzak-, eta ezin hobeki adierazten dute euren garaikoekin etengabeko eztabaidan ari zirela, eta etorkizunari begira idazten zutela ere, baliabide erretorikoak maisuki erabiliz.