Erakundeen soziologia - Guenaga Garai, Galder; González Simón, Miguel; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2007)
Lan honen helburua da edozein erakundetan gertatzen diren fenomeno soziologiko nagusiak definitzea eta aztertzea. Eta, erakundeen zakuan, arreta berezia eskainiko diegu helburu ekonomikoa dutenei, hots, enpresei. Hartara, lan honetan Soziologiak, Ekonomiak eta Enpresa Zientziek ematen dizkiguten ikuspegiak gurutzatuko eta baliatuko ditugu giza eta gizarte harremanak deskribatzeko.Horrela, aztergai izango ditugu erakundeen baitako eta kanpoko giza eta gizarte harremanak, erakundeen antolamendu formala eta informala, laneko parte-hartzea eta alienazioa. Halaber, bereizi eta biluztu egingo ditugu erakunde barruko rolak (zuzendaria, teknikaria, langilea, enpresaburua). Eta, azkenik, lidergoaren kontzeptua arakatuko dugu: lidergoaren oinarriak, jatorria, taktikak, dimentsioak... miatuko ditugu; eta bereziki aintzat hartuko dugu liderrek duten zeresana eta zeregina hala kapital intelektuala nola kapital emozionala kudeatzen eta sustatzen. Eta horretarako, PowerPoint programan funtsatutako material dinamiko, koloretsu eta jostagarria erabiliko dugu.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Soziologia politikoa; Baliabide digitalak; Monografiak