Farmakologia aplikatua / Joseba Pineda Ortiz, Aitziber Mendiguren Ordorica : oinarri teorikoak medikamentuak zentzuz erabiltzeko - Pineda Ortiz, Joseba (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2012)
Ikasmaterial honen helburua oinarrizko farmakoen ezaugarri nagusiak adieraztea da, arrisku-onura erlazioak egoki balioztatzeko eta medikamentuak arrazoiz preskribitzeko.Lana hiru ataletan banatuta dago: Farmakologia kliniko orokorra, Medikamentuen preskripzioa paziente berezietan eta Farmakologia kliniko berezia. Lehenengo atalean sei ikasgai daude. Atal horretan Farmakologia klinikoan erabiltzen diren kontzeptu orokorrak azalduko dira eta medikamentuen arrazoizko preskripzioa egiteko jarraitu beharreko pausoak azpimarratuko dira. Bigarren atalak, berriz, hiru ikasgai biltzen ditu. Ikasgai hauetan zahartzaroan, haurtzaron eta gibeleko eta giltzurrun-gutxiegitasunean medikamenduak agintzeko kontuan hartu beharreko faktoreak azaltzen dira. Azkenik, hirugarren atalean hamahiru ikasgai daude. Atal horrek medikamentuen arrazoizko agindua ohiko gaixotasunetan azaltzea du helburu, besteak beste, infekzioetan, arnas eta digestio-aparatuko gaixotasunetan, gaixotasun kardiobaskularretan, asaldura metabolikoetan, mina eragiten duten egoeretan edo gaixotasun neuropsikiatrikoetan.