Makorekonomiarako sarrera / Galder Guenaga Garai eta Segundo Vicente Ramos - Guenaga Garai, Galder (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Makroekonomiaren eremuan sartu eta ez galtzeko gida mardul bat paratu dugu. Adierazle makroekonomiko nagusiak (barne produktu gordina, nazio errenta, langabezia, inflazioa, interes-tasa, etab.), hainbat aldiz entzunak baina hain ezezagunak, biluztu ditugu, eta elkarren arteko harremanak bistaratu. Adierazle horiei eragiteko politika batzuk ere aztertu ditugu (bereziki politika fiskala eta diru-politika).