Hik hasi 207 : Bullyinga : guztiak kaltetzen dituen biolentzia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2016)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Gure ekarpena egitea dagokigu herri gisa. -Albisteak. -Gai nagusia: Bullyinga. Guztiak kaltetzen dituen biolentzia. -Elkarrizketa: Carles Parellada (pedagogia sistemikoan aditua): "Pertsona guztiek dute beren bizi-sistemetan leku bat izateko eskubidea, familian edo taldean leku bat izatekoa: ikasleek, ikasgelan; gurasoek, eskolan...". -Esperientziak: Irungo Iraun Haur Eskola. Gurasoekin zubiak eraiki, begirada haurrengan jartzeko -Ekarpenak: Biodantza. Zertarako balio diezaieke biodantzak irakasleei? Elen Kortaxarena (Biodantzako irakaslea) -Galdeidazu: - Luixa Reizabal Arruabarrena (EHUko irakaslea eta UEUko kidea): "Zein gako nagusi izan behar ditugu kontuan, eskoletan haurrak berdintasunean hezteko?" - -Argitalpenak. -Proposamena: -"3txulo" telebista saio berria. Iragana, oraina eta geroa -Atzeko atetik: Gaizka Aranguren (kazetaria)
2016/03/17
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
Keywords: Parellada, Carles -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Eskola-jazarpena; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak