Azala
Baliabide elektronikoa Eskuragarri

Gastronomia eta nutrizioa [Interneteko baliabidea]

Lan hau, gehien bat, Gastronomia eta Nutrizioa modulua ikasten duten ikasleentzat zuzenduta dago. Lehenengo zatian, gastronomiaren historia jorratzen da. Bertan hainbat herrialdeen kultur gastronomiko anitzak ikusten dira eta euren elikatzeko ohiturak. Aldi berean, nabardura berezia du Euskal Herriko gastronomiak.Bigarren zatian, nutrizioak gure gizartean duen garrantzia aipatzen da. Nutrizioa eta bizimodu osasuntsua harreman estua dute osasunarekin. Nutrizio ohitura desegokiak osasun arazoak eragin dezakete. Hala ere, nutrizio-beharrak adina eta ariketa fisikoen arabera aldatu egiten direla azaltzen da.Horrek eta hainbat kontu, gure gizartean oso modan dagoen gastronomia eta nutrizioari buruz.

Zerrenda:
Egile nagusia: Arakistain Arriola, Susana
Egile korporatiboa: IRALE (2015-2016 ikasturtea) ; R-400
Argitaratua: : Bilbo (Dolaretxe) : www.irale.hezkuntza.net , 2016 , 2016
Gaia
Generoa / Forma Curriculumeko baliabideak
EIMAk onetsitako materialak
IRALEren materialak
Interneteko baliabidea
Loturak: Joan material honetara
Adina / Maila: Lanbide Heziketa, goi zikloa, 2. maila

Internet

Joan material honetara
Material-mota Kokapen-kodea Egoera Barra-kodea
Lanbide Heziketa INTERNETEKO BALIABIDEA EK16060738