Gastronomia eta nutrizioa [Interneteko baliabidea] / Susana Arakistain Arriola
Lan hau, gehien bat, Gastronomia eta Nutrizioa modulua ikasten duten ikasleentzat zuzenduta dago. Lehenengo zatian, gastronomiaren historia jorratzen da. Bertan hainbat herrialdeen kultur gastronomiko anitzak ikusten dira eta euren elikatzeko ohiturak. Aldi berean, nabardura berezia du Euskal Herriko gastronomiak.Bigarren zatian, nutrizioak gure gizartean duen garrantzia aipatzen da. Nutrizioa eta bizimodu osasuntsua harreman estua dute osasunarekin. Nutrizio ohitura desegokiak osasun arazoak eragin dezakete. Hala ere, nutrizio-beharrak adina eta ariketa fisikoen arabera aldatu egiten direla azaltzen da.Horrek eta hainbat kontu, gure gizartean oso modan dagoen gastronomia eta nutrizioari buruz.
Zerrenda:
Egile nagusia: | |
---|---|
Erakunde egilea: | |
Argitaratua: |
Bilbo :
www.irale.hezkuntza.net,
2016
|
Bilduma: |
IRALE (2015-2016 ikasturtea)
R400 |
Gaia: | |
Generoa / Forma: |
Curriculumeko baliabideak
EIMAk onetsitako materialak IRALEren materialak Interneteko baliabidea |
Loturak: |
Joan material honetara (EIMA Katalogoa) |
Adina / Maila: |
Lanbide Heziketa, goi zikloa, 2. maila |
Material-mota | Kokapen-kodea | Egoera | Barra-kodea |
Lanbide Heziketa | INTERNETEKO BALIABIDEA | EK16060738 |