Elikadura orekatuaren gida praktikoa [Interneteko baliabidea] / Estibaliz Bayer Zabala
Gaur egun, gero eta ardura handiagoa dago dietetikaren eta nutrizioaren gainean. Egunean hirutan edo gehiagotan aukeratu behar izaten dugu zer jan, eta hautu horrek gure osasunari eragiten dio, onerako eta txarrerako. Funtsean, bi dira nutrizio arazo nagusiak: alde batetik, gehiegizko elikadura, (mantenugairen bat edo batzuk gehiegizko neurrian hartzen badira); beste aldetik, nutrizio-gabeziak ere izaten dira. Gaur egun, gure elikatzeko ohiturak aldatuz gero, gaixotasun asko saihestu litezke.
Zerrenda:
Egile nagusia: | |
---|---|
Erakunde egilea: | |
Argitaratua: |
Gasteiz :
www.irale.hezkuntza.net,
2016
|
Bilduma: |
IRALE (2015-2016 ikasturtea)
R400 |
Gaia: | |
Generoa / Forma: |
Curriculumeko baliabideak
EIMAk onetsitako materialak IRALEren materialak Interneteko baliabidea |
Loturak: |
Argitaletxearen webgunea Joan material honetara (EIMA Katalogoa) |
Adina / Maila: |
Goi Mailako Hezkuntza Zikloa |
Sinopsia: | Gaur egun, gero eta ardura handiagoa dago dietetikaren eta nutrizioaren gainean. Egunean hirutan edo gehiagotan aukeratu behar izaten dugu zer jan, eta hautu horrek gure osasunari eragiten dio, onerako eta txarrerako. Funtsean, bi dira nutrizio arazo nagusiak: alde batetik, gehiegizko elikadura, (mantenugairen bat edo batzuk gehiegizko neurrian hartzen badira); beste aldetik, nutrizio-gabeziak ere izaten dira. Gaur egun, gure elikatzeko ohiturak aldatuz gero, gaixotasun asko saihestu litezke. |
---|---|
Bibliografia-oharra, etab.: | Bibliografia: 152. or. Glosarioa: 225.-237. or. |
Deskribapen fisikoa: | 237 or. : kol. ir. ; PDF |
Hizkuntza-onespena: | 2016/04/11 |
Adina / Maila: | Goi Mailako Hezkuntza Zikloa |