Hik hasi 211 : etorkizuna eraikitzen : Lanbide Heziketa eraldaketaren gurpilean (Lasarte-Oria : Xangorin, 2016)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Gugan bego Imanol Urbieta. -Albisteak -Gai nagusia: Etorkizuna eraikitzen. Lanbide Heziketa eraldaketaren gurpilean -Elkarrizketa: Anna Luna (pedagogoga, psikomotrizista eta arreta goiztiarrean aditua) -Esperientziak: Ozetako Plisti Plasta heziketa gunea: natura heziketarako espazioa -Ekarpenak 1: Kattuka haur-eskola. Familia espazioak: esperientzia xume baten inguruko hausnarketa. Eider Garde Mazkiaran (Kattuka haur-eskolako hezitzailea) -Ekarpenak 2: "Ipurtargien distira. Hezkuntzaz hausnartzeko ipuinak" liburua eta bloga. Ipurtargiak eta istorioak. Joseba Martinez, Noemi Pastor eta Begoña Salcedo (Ingurugela CEIDAko kideak) -Galdeidazu: Aingeru Mayor (Chrysallis-eko lehendakaria eta sexologoa). Nola kudeatu transexualitate egoeran dauden haurren kasuak? -Argitalpenak: -Proposamena: "Musika-tresnak" ikas-materiala: 400 bat instrumentu haurren eskura. Georges Boulestreatu (liburuaren egilea) -Atzeko atetik: Xabier Mendiguren Elizegi (editorea)
2016/09/22
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2016/09/22
Keywords: Luna, Anna -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak