Orrialdeak - Urrutia, Andres; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa ([Bilbo] : Labayru ikastegia ; Bilbao-Bizkaia Kutxa, 1992)
Andres Urrutia, ezer izatekotan, euskalzalea da, eta horrek eraginda jokatu dau beti euskeraren alde, bai bere lanean, notario moduan eta lege arloan, bai irakaskuntzan, Deustuko Unibertsitatean, eta bai letretan orokorrean, idazle moduan kasu honetan legez.Orain artean be idatzi eta argitaratu izan ditu Andres Urrutiak narrazio batzuk, liburu honetan batuta dagozanak. Baina Idatz & Mintz aldizkarian lehenago agertutakoei beste barri batzuk gehitu jakez eta honetara liburua osotu.Narraziootan giro exotikoak (atzerriko pertsonaia zein lekuak, Ekialdeko erresumak...) euskal kulturagaz (Euskal Herriaren historia, pertsonaia historikoak, Mogel...) fikzinoaren bitartez oraturik dagoz, hurreko eta urrinekoak bat eginda, irakurleari errealidade eta fantasiarako bidaiak eginerazoz.
Keywords: Euskal literatura; Helduentzako Literatura