Euskal literaturaren antologia : testuak eta argibideak. 1 Erdi Arotik Errenazimentura : XIV, XV eta XVI. mendeak - García Trujillo, Sebastián; Otegi, Karlos; Urkizu, Patri (1946-2024); Aldekoa, Iñaki; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Haritschelhar Duhalde, Jean (1923-2013); Casenave, Jon; Aulestia, Gorka; Kortazar, Jon; Peillen, Txomin (1932-2022); Toledo Lezeta, Ana María; Euskaltzaindia ([Bilbo] : Euskaltzaindia, 2015)
Euskaltzaindiko Literatura Ikerketa batzordearen (LIB) egitasmo honek antologiaren esparruan ekarpen berri bat egitea du xede: orain artekoak baino osoagoa, landuagoa eta elkarlan handiagoko antologia eratzea.
Bibliografia: 375.-388. or.
Keywords: Etxepare, Bernard -- (fl.1516-1545); Lazarraga, Joan Perez -- (1548?-1605); Leizarraga, Joanes -- (1506-1601); Euskal literatura -- Historia eta kritika; Euskal literatura -- - Antologiak; Monografiak