Zientziaren hiztegia : (200 hitz 2000. urterako) / [mintegikideak] Aitor Anduaga, Alfontso Mtnez. Lizarduikoa [laguntzailea], Juan Ignazio Abrisketa [laguntzailea] - Anduaga Egaña, Aitor (Zientzia eta Natura (Gaiak), 1999)
Gaur egugno bizimoduan, zientzia, beste garaietan mitologia edo erlijioarekin gertatu zen bezala, oinarrizko jakinbide bihurtu zaigu. Zientziak gure bizitzako zirririkitu guztiak betetzen ditu eta, gustatu ala ez, bere eraginpean aurkitzen gara, teknologia berrien direla medio. Baina zientziak gure bizitzen gain horren garrantzi handia izanda, kontraesankorra bada ere, gizakiak oso informazio gutxi du zientziari buruz. Eta arriskutsuago dena, beldurra du zientziarekiko, oso ulergaitza iruditzen baitzaio. "Zientziaren Hiztegia" liburuaren betekizuna horixe da hain zuzen; alegia, gizakiak zientziarekiko duen beldurra eta ezintasunak gainditzeko tresna egoki bihurtzea.