Elurzuloetako birjina / Christian Andersen-ek egina ; [marrazkiak eta azala, Jesús Lázaro] - Andersen, Hans Christian (1805-1875) (Ekilore (Gero), 2001)
Zatozte gurekin irudimenaren hegoetan Suitza liluragarrira, irakurle maiteok. Eguzkiak distira egiten du, eta bailara sakonetan erlan tzurreztatuak sortu eta elur pilo handitzarrak urtzen ditu. Hioriek, gauean, berriro izoztu egiten dira eta izotzmeta, elur-jauziak eta ordenik gabe gainpilaturiko elurzulo ikaragarriak osatzen dituzte.