Elurzuloetako birjina - Andersen, Hans Christian (1805-1875); Lázaro, Jesús (Bilbao : Gero-Mensajero, 2001)
Zatozte gurekin irudimenaren hegoetan Suitza liluragarrira, irakurle maiteok. Eguzkiak distira egiten du, eta bailara sakonetan erlan tzurreztatuak sortu eta elur pilo handitzarrak urtzen ditu. Hioriek, gauean, berriro izoztu egiten dira eta izotzmeta, elur-jauziak eta ordenik gabe gainpilaturiko elurzulo ikaragarriak osatzen dituzte.
Azalean: Gero euskal liburuak
8-10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Ipuin klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura