Korrespondentziak = Korrespondime = Correspondencias - Atxaga, Bernardo; Navarro, Koro; Shehu, Bashkim; Oz, Amos; Hoxholli, Edlira; Roces, María; Donostia / San Sebastián 2016 Fundazioa; Maramara taldea (Donostia : DSS2016.eu : Erein, 2016)
Hona zein den tragedia shakespearetar eta komedia txe-khovtar baten arteko alde nagusia: Shakespeareren tragedia baten amaieran agertokia gorpuz betea dagoela, pertsonaia hilez, eta beharbada justizia nagusitu da, beharbada. Txekhoven antzezlan baten bukaeran, jende guztia desilusionatua dago, guztiz joa, atsekabetua, adoregabetua; baina bizirik. Eta nik bizitza osoan sinetsi izan dut borroka egin behar genukeela, ez gatazka baten amaiera zoriontsu bat izateko -gatazken amaiera zoriontsuetan ez dut nik sinesten-, soluzio txekhovtar bat izateko baizik.
Testua albanieraz, euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Atxaga, Bernardo; Shehu, Bashkim; Literatura eta historia; Helduentzako Literatura; Posta-trukea