Silabak - Timpanaro Orcajada, Lucía; Candina Acebes, Garbiñe ([Valencia] : Pasionporloslibros, 2016)
Materialarekin, hain zuzen ere, kontzientzia silabikoa landuko da hitzetik hasita.Horretarako, animalia batek hitz bat esango dio umeari lamina bakoitzean botoi honetan ? klik egitean. Elea entzun ostean 4 silaban artean hitz horren silaba aurkitu behar du.Silaba egokia aukeratzen badu umeak, txaloak entzungo ditu eta bai elearen irudia, bai berba idatzia larriz eta xehez ikusiko ditu.Silabak zuzenak eta alderantzizkoak daude, bost multzotan:Armiarma, Eulia, Inurria, Oilarra, Usoa.Ikasmaterialaren helburu zehatzak:• Kontzientzia silabikoa trebatzea.• Entzumen- eta ikusmen-perzepzioa, diskriminazioa eta arreta lantzea.• Dislalia fonetikoak eta fonologikoak ekiditea.• Idazketa- eta irakurketa-prozesuan laguntzea.
2016/02/18
Haur Hezkuntza
Lehen Hezkuntza
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2015eko deialdia)
Keywords: Hezkuntza Premia Bereziak -- Irakurmena eta idazmena; Irakurketa eta idazketa; Kontzientzia fonologikoa; Logopedia; Aniztasunaren trataera; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak